Ηλεκτρονικη τιμολογηση

Ηλεκτρονική Τιμολόγηση και myDATA

Η ηλεκτρονική τιμολόγηση έχει μπει για τα καλά στη ζωή των επιχειρήσεων και επαγγελματιών κάθε κλάδου. Ειδικά, τώρα, με την υποχρέωση της διαβίβασης των στοιχείων στα Ηλεκτρονικά Βιβλία myDATA, έχουν έναν ακόμα λόγο να αποχαιρετήσουν για πάντα τα χειρόγραφα τιμολόγια. Καταργώντας εντελώς τις χρονοβόρες, κοστοβόρες και επιρρεπείς σε λάθη, χειροκίνητες διαδικασίες, μπορούν να επικεντρωθούν στην επιχείρηση και τους πελάτες τους, αφήνοντας όλα όσα αφορούν την έκδοση τιμολογίων και διαβίβασης στο myDATA, στους ειδικούς και συγκεκριμένα την Prosvasis, μέλος του ομίλου SoftOne, τον αξιόπιστο και πιστοποιημένο από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) πάροχο ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

Μείωση κόστους

Το Prosvasis Go εξασφαλίζει μείωση του κόστους τιμολόγησης έως και 80%. Και επειδή είναι μια cloud υπηρεσία τύπου SaaS, απαιτεί μόνο μια συνδρομή και τίποτε παραπάνω, ούτε αρχική επένδυση σε λογισμικό ή hardware, ούτε κόστη συντήρησης/αναβάθμισης, ούτε «ψιλά γράμματα».

Σημαντικές φοροαπαλλαγές & διευκολύνσεις

Όσοι επαγγελματίες χρησιμοποιούν αποκλειστικά υπηρεσίες παρόχων Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης απολαμβάνουν και τα φορολογικά κίνητρα που προβλέπονται από το νόμο. Για παράδειγμα σάς δίνεται η δυνατότητα να μειώσετε τα φορολογητέα κέρδη σας μέσω της προσαύξησης κατά 100%, όλων των δαπανών που αφορούν το πρώτο έτος χρήσης της υπηρεσίας Prosvasis Go.

Χαρτούρα τέλος

Ψηφιοποίηση σημαίνει λιγότερο χαρτί, λιγότερα λάθη και εύκολη αρχειοθέτηση. Τα ηλεκτρονικά τιμολόγια αποθηκεύονται με ασφάλεια στο cloud, επιτρέποντας την αναζήτησή τους τόσο από τον εκδότη, όσο και από τον πελάτη, ενώ είναι διαθέσιμα οποιαδήποτε στιγμή και από οποιαδήποτε συσκευή.

Εκπλήρωση myDATA σε πραγματικό χρόνο

Με την υπηρεσία Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης, μπορείτε να ανταποκριθείτε πλήρως στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η υποχρεωτική τήρηση Hλεκτρονικών Bιβλίων με απόλυτη ασφάλεια, αξιοπιστία και ταχύτητα. Η υπηρεσία Prosvasis Go εκδίδει ηλεκτρονικά τιμολόγια και στοιχεία λιανικής πώλησης, ελέγχει, σημαίνει και αυθεντικοποιεί κάθε συναλλαγή σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της ΑΑΔΕ.

Η διαβίβαση των στοιχείων στο myDATA μπορεί να γίνει με διαφορετικούς τρόπους, είτε αυτόματα, είτε χειροκίνητα. Πιο συγκεκριμένα προβλέπονται τα εξής:

Εάν η επιχείρηση χρησιμοποιεί κάποιο εμπορολογιστικό πρόγραμμα/ERP, τα παραστατικά συνεχίζουν να εκδίδονται όπως και πριν, μόνο που πλέον η σύνοψή τους διαβιβάζεται απευθείας στο myDATA. Για το σκοπό αυτό η ΑΑΔΕ έχει αναπτύξει το κατάλληλο API (Application Programming Interface) το οποίο οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να διαβιβάσουν στην ΑΑΔΕ τα παραστατικά τους μέσω των ERP συστημάτων τους.

Οι πάροχοι ηλεκτρονικής τιμολόγησης έχουν ήδη συνδεθεί με το myDATA και τα ηλεκτρονικά τιμολόγια διαβιβάζονται αυτόματα και σε πραγματικό χρόνο με την έκδοση των παραστατικών. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τέσσερις πιστοποιημένοι από την ΑΑΔΕ πάροχοι Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης, ανάμεσα στις οποίες και η SoftOne.

Αφορά τα καταστήματα λιανικής που διαθέτουν συνδεδεμένους φορολογικούς μηχανισμούς και η διαβίβαση στο myDATA γίνεται αυτόματα.

Τέλος, όσοι επιθυμούν μπορούν να διαβιβάζουν τα απαραίτητα στοιχεία μέσω της ειδικής φόρμας στην ιστοσελίδα του myDATA. Η χειροκίνητη διαδικασία, αν και προβλέπεται, δεν προτείνεται καθότι όπως αναλύσαμε παραπάνω, είναι και χρονοβόρα και επιρρεπής σε λάθη. Η ιδανική λύση ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι η υπηρεσία Prosvasis Go της Prosvasis.